присъда

Днес, 11.05.2017г. се прочете присъдата по НОХД № 761/2014г., по описа на I състав при Специализирания наказателен съд, водено срещу В. В., М. П., К. T., Г. Г., М. Н., Д. Н., Ив. Цв., Й. К., М. А., Е. М., Б. Н. и М. В., обвинени в ръководене и участие в организирана престъпна група, създадена с цел трафик на хора, разпространение на наркотични вещества и лихварство.
За повдигнатото обвинение за ръководене на организираната престъпна група, В. В. получи наказание „Лишаване от свобода” в размер на 7 години при строг режим на изтърпяване, а за държане на оръжия съдът му наложи наказание в размер на 2 години.
М. П. беше признат за виновен, че е участвал и впоследствие – ръководил организираната престъпна група, като за това обвинение получи наказание в размер на 7 години “Лишаване от свобода”. По обвинението за убийството на Т. Н., съдът наложи наказание на М. П. в размер на 18 години “Лишаване от свобода”, което увеличи с 2 години.
К. Т. получи наказание в размер на 3 години и 3 месеца ‘Лишаване от свобода” при строг режим на изтърпяване, по обвинението му за участие в организираната престъпна група. За същото обвинение Ив. Цв. получи 3 години “Лишаване от свобода”, Б. Н. – 2 години “Лишаване от свобода”, а Д. Н. беше осъден на 1 година „Лишаване от свобода” при общ режим на изтърпяване.
Подсъдимите Й. К., Г. Г., Е. М., М. А. и М. Н. бяха оправдани по повдигнатите им обвинения за учстие в организирана престъпна група, а М. В.- за държане на огнестрелно оръжие.
Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок пред Апелативен специализиран наказателен съд.